Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τα Ωδεία Αθηνών και Εθνικό με άριστα παμψηφεί. Έχει δίπλωμα Αρμονίας, Αντίστιξης ενορχήστρωσης, Φούγκας και διεύθυνσης ορχήστρας.

Το '82 όταν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολούθησε σεμινάρια μουσικολογίας, θεατρικής μουσικής και κινηματογράφου στο Berklee School of Music στην Βοστώνη.

1974. Πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής.

1975 - 1997. Συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο ως διευθυντής ορχήστρας και ενορχηστρωτής
σε διάφορα Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. (Αυστρία, Τόκιο, Πολωνία, Ολλανδία, Ιρλανδία) και σχεδόν ανελλειπώς στην Θεσσαλονίκη στην οποία έχει πάρει δύο πρώτα ειδικά βραβεία ενορχήστρωσης.

1978 - 1979. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στις εκδηλώσεις του MIDEM στις Κάννες.

1982 - 1984. Ζει στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ όπου συνεργάζεται με εταιρείες παραγωγής και Δισκο-γραφίας σε δικές του συνθέσεις ενώ παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια στο Berklee.

1978 - 1991. Επιστρέφοντας συνεχίζει την συνεργασία του με την ορχήστρα ποικίλης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. ως Ενορχηστρωτής - Διευθυντής Ορχήστρας την οποία είχε ξεκινήσει επί Μ. Χατζιδάκη το 1997. Η συνεργασία θα παραταθεί μέχρι το 1990 με απολογισμό τουλάχιστον 300 ενορχηστρώσεις για 40 - 50 μελή ορχήστρα που σήμερα υπάρχουν στην Βιβλιοθήκη - Ταινιοθήκη της Ε.Ρ.Τ. Παράλληλα συνεργάζεται με το Ελληνικό Ωδείο, με το Ωδείο Αττικής και με το Ωδείο Σκαλκώτα, με τη δική του συλλογική τάξη «ο Σύγχρονος Επαγγελματίας Ενορχηστρωτής»

1993. Σε διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων για την επιλογή εμβατηρίων η σύνθεσή του «Είμαστε Αεροπόροι» έρχεται 2η ανάμεσα από 180 εμβατήρια. Στην περίοδο αυτή έχει γράψει Μουσική για τα θεατρικά έργα: «George Dantin» και «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Μολιέρου. Στο θεατρικό «Άννι» κάνει την ενορχήστρωση για την τηλεοπτική παραγωγή της Ε.Ρ.Τ. σε σκηνοθεσία Σταμάτη Χονδρογιάννη. Επίσης για το «Επάγγελμα της Κυρίας Γουόρεν» στο θέατρο Βεργή γράφει την Μουσική με πολύ καλές κριτικές. Παράλληλα γράφει ένα παιδικό μιούζικαλ με τίτλο «Το παιδί με το ποδήλατο» σε κείμενα - στίχους - μουσική του ιδίου. Το έργο είχε προταθεί από το Συγγραφέα-Ακαδημαϊκό Μ.Κορρέ στην τότε διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου κα Τσάτσου. Επρόκειτο δε να προχωρήσει και να παιχθεί, σταμάτησε όμως όταν ανέλαβε Διευθυντής του Εθνικού ο κ. Κούρκουλος. Έτσι παραμένει μέχρι και σήμερα στα αζήτητα συρτάρια του συνθέτη.

1998. Δημιουργεί την Μουσική Σκηνή «ΜΕΤΑΒΑΣΗ»
Στην καριέρα του ο ΤΖΙΚ ΝΑΚΑΣΙΑΝ έχει κάνει 32 δίσκους. Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι: Αλέκα Καννελίδου, Γιάννης Πουλόπουλος, Πασχάλης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ελπίδα, Μαριάννα Τόλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Μπιθικώτση, Κωστή Χρήστου, Τσανακλίδου, Πωλίνα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μανώλη Μητσιά, Χάρρυ Κλήν, Λιζέττα Νικολάου και άλλους.

1978 - 1998. 'Εχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια σε γνωστά μεγάλα νυκτερινά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως TABOO, ΔΕΙΛΙΝΑ, NOCTURNO ΑΘΗΝΑΙΑ, DIVUS και άλλα.

2004 - 2010. Γράφει προσωπικά τραγούδια (μελωδίες-στίχους), ολοκληρωμένα οργανικά,
εκτελώντας όλα τα μουσικά μέρη και τα φωνητικά ο ίδιος, καθώς επίσης και ορχηστρική μουσική στον προσωπικό του χώρο-studio. Προσεχώς, αρχές του επόμενου χρόνου πρόκειται να εκδοθεί η νέα του δισκογραφική δουλειά με παραγωγή του ιδίου, ύστερα από πολύχρονη απουσία...